Vi kan inte göra stora ting för Gud men Gud kan göra stora ting genom oss

Pastor/diakon och församlingsföreståndare till Trelleborgs Missionsförsamling, Equmeniakyrkan.
Trelleborgs Missionsförsamling är Equmeniakyrkans sydligaste församling. Vi är ca 85 medlemmar i skiftande åldrar även om antalet som är 50 år och äldre överväger. Trots att vi inte är så många tycker vi att vi är en livaktig församling.
Vi vill finnas till för vårt närsamhälle och arbetar för att försöka skapa öppna mötesplatser dit alla kan känna sig välkomna.
Förutom söndagsgudstjänster har vi morgonbön varannan onsdag. ”Tro och liv” heter en grupp, som läser Bibeln och samtalar om vad den kan betyda för oss i dag. Varje tisdagseftermiddag öppnar vi dörrarna till språkcaféet, där vi möter en växande skara invandrare för samtal och fika. Varannan onsdag är det Öppen Dörr, en samling för daglediga med servering och program. I vår församling finns också gospelkör, bokcirkel och olika grupper/kommittéer för kyrkvärdar, nattvardstjänare, hembesök, servering, fastighetsunderhåll, städning m.m.
Equmenia (barn och unga) har drygt 30 medlemmar och bedriver scoutverksamhet och fredagsgympa med badminton och lek. Söndagsskola hålls i samband med gudstjänsten.
Under sex sommarveckor flyttar hela församlingens verksamhet till vårt underbara Nybostrand,
7 km öster om Trelleborg och gården sjuder då av aktiviteter: Camping, stuguthyrning, kiosk, servering, loppis, våffel- och grillkvällar, lördagsmusik, kvällsandakter, söndagsgudstjänster och många möten människor emellan. Under resten av året håller bl.a. scouterna till på Nybostrand och gården hyrs ut till t ex läger, kurser och fester.
Vi hoppas att du tycker att ovanstående låter intressant och tillsammans med oss, gärna skulle vilja leda och utveckla arbetet i vår församling. Tjänsten är en tillsvidareanställning på minst 50 %.
Vår tanke är, att du – på 50 %-tjänsten – ansvarar för 2 gudstjänster/månad, har personliga samtal och gör hembesök, deltar i scoutkvällar (1 – 2 ggr/termin), styrelsemöten och programråd samt övriga verksamheter i mån av tid. Vi vill vara öppna för det som är just dina gåvor.

Ansökan med CV och personligt brev skickas till ordförande Dave Servin, e-post:
dave46servin@gmail.com
För ytterligare information ring Dave Servin tfn 0705-453091 eller vice ordförande Stig Samnegård tfn 0709-211221.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *